HOGYAN KEZELJÜK AZ ÉRZELMI EVÉS

HOGYAN KEZELJÜK AZ ÉRZELMI EVÉSValami rossz történik – valaki azt mondja, valami negatív, vagy volt egy nagyon rossz nap a munkahelyen. Ettől nagyon ideges, meg akar enni egy jót. Jobban érzed magad egy órára, de aztán úgy érzed, hogy tényleg bűnös. Olyan bűnös, hogy úgy érzed, hogy ideges megint, ez vezet kényelem többet enni. Stb, stb. Tudsz azonosulni? Ha a válasz igen, akkor esélyes, hogy az érzelmi evő. Nem vagy egyedül. Nem hiszem, hogy meg kell szenvedni, s elviselni ezt a ciklus végéig az életed, vannak olyan módon lehet kezdeni foglalkozni vele.

Én indult az a címe, ez a poszt, mint a “Hogyan kell leküzdeni az érzelmi evés”, de ez lett volna félrevezető, mert azt hiszem, érzelmi evés, hogy mindig a legtöbben – csak meg kell tanulnod irányítani. Én ezt a véleményt a legtöbb dolog, hogy a diéta-ipar próbálja elmondani – vezetnek minket elhinni, hogy a problémákat meg lehet oldani, de a valóságban meg kell tanulni kezelni őket, hogy korlátozzák őket.

Az egyik fő oka, hogy miért vagyok túlsúlyos volt, mert én engedtem meg magamnak, hogy enni az érzelmek. Ha szomorú voltam, elérné a szemét kaját enni, amíg rosszul éreztem magam, s kezdett mellkasi fájdalom. Ezen a ponton, minden alkalommal, azt mondanám magamnak, hogy soha többé nem tesz ilyet, caphealthcheck de a következő érzelmi evés epizód forogni a következő nap, vagy a nap után. Ha boldog voltam, vagy már elért valamit, akkor ünnepeljük az élelmiszer.

A legrosszabb példa, hogy ez alatt az egyik a sok próbálkozás után a fogyás, miközben fogyókúrákkal, én nagyon jól, pedig a terv szerint a héten veszíteni körül 7lbs aztán érzem, megérdemli, hogy egy kis kaját. Dolgoztam a seggem egy hétig biztosan egy egész óriás pizza magamnak, néhány almabor, majd egy fagyi után volt a legjobb módja annak, hogy megünnepeljük ezt? Rossz. Az érzelmi evés nem csak váltja ki, jelentősebb események a múltban (bár volt), néha lehet, hogy csak valami olyan egyszerű, mint “volt egy stresszes nap az egyetemen/munkahelyen vagy összevesztem valakivel.

Amikor szomorú voltam, dühös, eszik az érzéseimet volt a legrosszabb dolog, amit tehettem volna. Volt, hogy nem foglalkozik, hogy mi volt a probléma, csak adj egy rakás probléma, mint a bűntudat, a betegség, a gyűlölet felé magam. Nem használt élelmiszer menekülni, mi folyik az élet, ugyanúgy, ahogy az emberek alkohol vagy kábítószer-függőség. Amikor azt hiszem, hogy dühös voltam, én is valamit, hogy jól érezzem magam, annak ellenére, hogy a következményeket.

Szenvedtem a szorongás sok-sok éve azt mértéktelen szemét, amikor úgy éreztem, különösen nyugtalan. A hülyeség volt, a zabálni, valamint az, hogy annyira túlsúlyos, hogy hozzájárult ahhoz, hogy én olyan nyugtalan az első helyen. Szemetet eszik ad ideiglenes kényelem aztán vezethet óra érzés kellemetlen, de még rosszabb, mint azelőtt.

Az az igazság, hogy még mindig lehet egy érzelmi evő, azt hiszem, az a képesség, hogy az egyik lehet, hogy mindig velem legyen, de megtanultam kezelni egy sokkal jobb. Nincs tivornyák, mint voltak. Még mindig megünnepeljük a kaja, de nem jutalom magam – azt hiszem, van egy nagy különbség. Élelmiszer függőséget okoz, őszintén hiszem, hogy még egy sütit vagy egy szelet pizzát vezethet, hogy sokkal több, ha eszek, ha én vagyok a rossz hangulat, mindig meg kell találni alternatívák eszik, ami fogok beszélni többet.

– Az első lépés foglalkozó érzelmi evés megérteni, miért vagy túlevés, vagy mértéktelen evés.– Az első lépés foglalkozó érzelmi evés megérteni, miért vagy túlevés, vagy mértéktelen evés.

Úgy, ahogy tettem ezt az volt, hogy egy érzelmi diétához.

Minden alkalommal, amikor ettem valamit, amikor tudtam, hogy fizikailag nem éhes, azt írta le, amit csinálok, mielőtt megettem, hogyan érzem magam előtt, illetve után ettem, mit ettem. Lehet megkülönböztetni az éhség, érzelmi éhség, mert érzelmi éhség általában ugyan hirtelen, hol, mint a fizikai éhség épít fel fokozatosan. Csináltam ezt a képet az érzelmi evés napló. Próbáld meg, majd meglátjuk, milyen különbség. Csak kattintson a képre, majd kattintson a jobb gombbal mentse el, majd kinyomtathatja.

Ha a címzett az érzelmek éreztem magam előtt voltam, mértéktelen evés, akkor már tudtam, hogy mit kell foglalkozni. A napló nem azonnal megoldja a problémát, de ez egy jó hely a start.

– Kezelni a problémákat okoz, hogy a mértéktelen enni.

Miután kijavította a hibákat okoz nekem, hogy sokat eszik, én is kísérlet, hogy foglalkoznak velük. Sajnos, sok minden történik körülöttem, hogy nem volt kevés, vagy egyáltalán nincs ráhatása, ezért úgy volt, hogy korlátozza a tivornyák a dolgokat fogok beszélni alatt. De volt még néhány kiváltó hogy is lehetett volna, mint az unalom, hogy az emberek az életemben, amit hoztál le, vagy, hogy negatív magamról. Az unalom, próbáltam mindig elfoglalom magam, főleg, hogy gyakorolja. Ha úgy éreztem magam, nyúl egy kis tortát, csak azért, mert semmi dolgom nem volt, akkor találtam magamnak valami elfoglaltságot. Az ember az életemben, aki lehozott – nem találkozom velük.

Tudom, vágás az embereket extrémnek tűnik, de ha úgy érzi, a rossz, a velük töltött tele van negatív, akkor itt az ideje, hogy elengedjük, ha valamit tehetsz (tudom, ez nem mindig ilyen egyszerű).

Megállt, hogy negatív magamról nehéz volt. Mindig koncentrálni a hibák beszélni negatívan magam. A még tovább mondod magadnak, hogy túlsúlyos/ronda vagy, annál több lesz igazán hiszem el. Utáltam magam, de az egyetlen dolog, amitől jobban érzem magam evett. Elkezdtem összpontosítva minden jó tulajdonsága is, minden alkalommal van valami baj, vagy nem sikerül valami, emlékeztettem magam, az egy dolog, hogy én is jó volt. Ne hagyd abba, amíg nem próbáltam. Biztosan nem árthat, még ha nem is hiszem, hogy működni fog.

– Próbálj meg enni valami egészségesebb.

Ha nem tudod megállítani érzelmi evés teljesen, akkor próbáld győződjön meg róla, hogy edd meg a megfelelő dolgokat. Amikor szomorú vagyok, vagy dühös – vágyom a szemét. Amint én is így érzem, készüljek egy egészséges étel, vagy snack, vagy egy egészséges alternatívája a junk food, mint egy egészségesebb, pizza vagy hamburger, vagy házi fagyasztott joghurtot. Egy jó ötlet, hogy korlátozza a kiváltó élelmiszerek. Ha tovább szemét a ház, akkor, amikor nem érzi jól magát, könnyű elérni. Ha csak egészséges étel a konyhában, akkor mit fogsz enni.

– Ne hagyja ki az étkezést.

Ez egy általános tipp a jó egészség mindegy, de ha eszik, rendszeres étkezés, akkor, ha ezek az érzelmi epizód történik, a test már elégedett, te pedig nem akarsz enni mindent, amit látott.

– Valami más, más, mint az étel, ami boldoggá tesz.

Ez az, ami igazán segített. Amikor azt érzem, érzelmi evés epizód jön, én valami mást eltekintve enni. Tennék egy másik dolog, ami boldoggá tesz, mintha játszik a gitár, vagy írásban, vagy a legjobb dolog az, hogy csak a munka. A futás a legjobb terápia nekem valóban megszabadulni a sok stressz. Talán neked ez a tánc. Megtalálni azt, amit más tesz boldoggá tenni!

– Árokba, a bűntudat, ne emészd magad miatta.

Ez talán az egyik legfontosabb is. Még mindig vannak, lesznek idők, amikor több mint enni a gyorskaja, ha rossz hangulatban van. Ne emészd magad miatta, használni, mint egy ürügy arra, hogy adja fel együtt. Tanulni, összpontosítani, hogy mi okozta, majd indítsa el újra.

– Egy nap egy időben.

Egy érzelmi rész, egyszerre, egy nap egy időben. Azt is meg kell, kérjen segítséget egy egészségügyi szakember, ha van valami, ami átveszi az életét. Az internet soha nem szabad egy csere egy képzett szakember.

– Találd meg az egyensúlyt.– Találd meg az egyensúlyt.

Mindig próbálj meg olyan “jó”, illetve korlátozni magam, túl sok a kaja, pedig rengeteg edzés. Amikor volt egy érzelmi epizód, nekem könnyebb volt, hogy a mértéktelen, mert úgy éreztem, hogy én már rászorulók előtt. Ne tilalom élelmiszerek a diéta, csak edd őket mértékkel, ők pedig nem tűnik annyira “rossz” , csábító, ha nem érzi az érzelmi.

Fontos, hogy címét, hogy az érzelmi evés nem mindig jelenti azt, túlevés–, ez csak volt. Vannak emberek, akik abba az evést, vagy csak úgy érzem, hogy nem tudnak enni, amikor időszakon megy keresztül. NAGYON fontos, hogy vigyázzon a szervezetben, különösen a nehéz időkben.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *